keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Sytömyssyjä


Sytomyssyjä Päijät-Hämeen keskussairaalaan

Tammikuussa Oulun tienoilta alkunsa saanut Sytomyssykampanja on nyt viimeinkin saavuttanut Päijät-Hämeen. Kampanjasta enemmän täältä.

Hintriikka (rav) otti homman hoitaakseen ja otti Päijät-Hämeen keskussairaalaan ja nyt on polkaistu käyntiin myös Päijät-Hämeen sytomyssykampanja. kampanja kestää 31.5.2010 asti.
Mukana käynnistämässä on ollut mukana myös Punainen.

Kampanjan aikana haastetaan ihmisiä virkkaamaan ja neulomaan myssyjä sytostaattihoidossa oleville ja hiuksensa menettäneille pään lämmikkeeksi. Kaikki eivät välitä peruukeista, monia ne hiostavat ja huivit taas eivät aina oikein pysy päässä. Pää on kuitenkin kiva peittää jo sen takia, että kaju pää on kylmä. Toiveen on siis hiostamattomia ja kutittamattomia pään peittäviä myssyjä, koko ja ulkonäkö sellainen jota itsekin haluaisit pitää.

Mallivinkit: Jokaisella on oma maku ja erikoisia päitä, tällöin saadaan monen näköisiä ja kokoisia myssyjä aikaan. Ohjeita löytyy täältä ja netistä hurjasti, ei ole yhtä oikeaa myssyä tähän tarkoitukseen. Toiset tykkää pitsistä, toiset ei missään tapauksessa halua reikäistä pitsiä, toiset haluaa söpöjä ja toiset kaikkea muuta paitsi söpöä.

Materiaalivinkit: hiostamatonta , siis ei akryyliä, kutisematonta, siis esim. puuvillaa, bambua, soijaa, merinovilla ta edellisten sekoitteet. Osa kaipaa " vain" päänpeitettä, toiset myös lämmikettä.

Valmiit myssyt voit toimittaa Heinolassa Kätsylään, Maaherrankatu 1 a. Puh 044- 2728488, Ma-Ti 9-16, ke 9-17, to-pe 9-16 tai sopimuksen mukaan

Lahdessa lankakauppa Heiniin, Vesijärvenkatu 17, Lahti

Kaikki joukolla mukaan, kotona ei ollut puuvilla lankaa joten ostettu muutama kerä ja tänään aloitan. Työpaikalla annoin kaikille tytöille lapun, eiköhän sieltä muutama myssy tule.

1 kommentti:

Matleena kirjoitti...

Hyvä, hyvä! :) Nyt vain kaikki kynnelle kykenevät myssytalkoisiin sielläkin!