sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Kapiot kummitytölle

Lankapirtin Matleenalla oli blogissa kaunis kirjottu liina. Kerroin omasta kirjonta projektistani.
Eli olen kirjomassa kummitytölleni kapioita.


Olen antanut hänelle rippilahjaksi puoli tusinaa tyynyliinoja. Kaksi vaaleanpunaista, kaksi vaaleansinistä ja kaksi valkoista.

Valkoisissa tyynyliinoissa on hänen suvun naisten tekemät pitsit. Sain hänen äidiltään pussin pitsejä. Pitsejä on virkannut kolmessa polvessa. Perheen kaikki kolme tyttöä ovat saaneet kaksi valkoita tyynyliinaa näillä pitseillä ja omilla kirjaimillaan. Lisäksi olen jo kirjonut aluslakanat joihin tuli pienet nimikirjaimet. Nyt olisi vuorossa sitten jossain vaiheessa pussilakanat.


Valkoisiin lakanoihin on vielä olemassa pitsit. Ajattelin tehdä pussilakanat koska ovat käytännöllisemmät kun päälilakanat. Sen jälkeen vielä pyyheliinoja, pieniä liinoja tai jotain tarpeellista kantsontaan nyt mitä.

4 kommenttia:

tia kirjoitti...

Todella hieno idea ja arvokas lahja käsin tehtyjä kapioita, saaja kyllä onnellinen ei jokaisella tuollaisia ole.

Matleena kirjoitti...

Kylläpä olet ahkera kummitäti, kun tuollaisia ihanuuksia pistelet kummitytöllesi! Niin kauniitakin ovat! Olen minäkin jotain pientä kummilapsilleni tehnyt, mutta en noin paljon. Tulikin tässä mieleen, että nuorimmalle kummitytölle 13v voisinkin kirjoa jotain vaikka rippilahjaksi.

Marjo kirjoitti...

Nykyään nuoret osaa arvostaa käsintehtyä. Ja moni nuori ainakin tyttö alkaa jo aikaisin kerätä tavaroita omaa asuntoa varten. Näitä on ollut kiva tehdä. Kiitos kommenteista.

Heidi kirjoitti...

Ihana ajatus. Itse asiassa olen kuulluut yllättävän monen muunkin kirjoneen kapioita. Ainut ongelma nykyään vaan taitaa olla löytää riittävän laadukasta ja napakkaa lakanakangasta. Minä päätin kirjoa tytölleni kirpputoreilta löytämistäni vanhoista lakanoista tyynyliinoja nimikirjaimilla. Kirppiksiltä löytää ihania vanhoja petivaatteita, jotka ovat vuosikymmeniä vanhoinakin laadukkaampia kuin uudet kankaat.