maanantai 18. toukokuuta 2009

"Oma puutarha"

Teillä monella on isot ja varmaan kauniit puutarhat. Me asumme kerrostalossa ja meillä on tavallista kookkaampi parveke. Pituutta tuolla on reilut 9 metriä, se on lasitettu ja etelään.
Lasitus on ihan mukava asia keväällä ja syksyllä sekä sateisina päivänä, mutta kuumana kesäpäivänä ei. Silloin parvekkeesta tulee huonosti lämmitetty sauna, vaikka avaisi kuinka ikkunoita.

Itse haluaisin sinne paljon kukkia, mutta en tiedä mitkä siellä menestyy. Monia on kokeiltu, mutta kun tulee kuumat kesäpäivät, ovat kukat vaikeuksissa.
Ainut jonka olen saanut menestymään on Kelloköynös. Nyt ei ainakaan vielä laatikossa näy mitään. Toivottavasti pian.
Uutena kukkana kokeilen Keisarinelämänlankaa. Se on tehnyt jo pienet lehdet saa nähdä millainen siitä tulee.
Aurinkoista viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Aurinkoista mukavaa viikkoa sinullekin! :)
Minullekin riittäisi parvekeviljely aivan hyvin, mutta muuten on kiva asua omakotitalossa. Ja tuo tarkoittaa, että en tykkää puutarhanhoidosta! ;D

Jaanabella kirjoitti...

Aurinkoista viikkoa myös sinulle!

Tiitsa kirjoitti...

Tunnustan ...olen kade ihanasta parvekkeestasi. Mulla parveke on pimeällä puolella ja kesällä aurinko paistaa hetken juuri ennen laskemistaan. Mikään kasvi ei siellä suuremmin menesty, ainakaan sellainen kun haluaisin, yrttimaa tomaatti mansikka......

tia kirjoitti...

Ihanan iso parveke, oletko koskaan kokeillut kesäbegoniaa, minulla on ollut paahteisella terassilla, punaista ja valkoista laatikoissa.